Informatie voor patiënten

Patiënten informatie

Binnenkort wordt u geopereerd. Bij deze operatie gaat u onder algehele anesthesie. Dit wordt ook wel narcose genoemd. De anesthesioloog brengt u in slaap, zodat u niets van de operatie merkt. U wordt pas wakker als de operatie voorbij is. Om de operatie veilig te laten verlopen, is het belangrijk dat u deze informatie goed leest. U mag bijvoorbeeld niet eten en drinken voor de operatie. Ook is het soms nodig om met uw medicijnen te stoppen.

Als patiënt heeft u recht op informatie over uw gezondheid, de diagnose en de mogelijke behandelingen, ingrepen of onderzoeken (hierna: de medische tussenkomst). Als u vindt dat u voldoende bent geïnformeerd, kan u beslissen of u de tussenkomst wil ondergaan en uw toestemming geven aan de arts en zijn team via onderstaande knop komt u bij ons formulier die u digitaal kan ondertekenen.

Waarom moet je nuchter zijn voor een operatie of onderzoek?

Anesthesie is heel veilig. Wel is het voor veilige anesthesie heel belangrijk dat u nuchter bent. Nuchter zijn betekent niet eten en drinken gedurende een bepaalde periode voor de operatie of het onderzoek. Als u niet nuchter bent en een volle maag hebt, kan de inhoud tijdens het onderzoek of de operatie naar buiten komen. Door de anesthesie kan je lichaam daar minder goed op reageren. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Als u nuchter blijft, voorkomt u dit.

Algemene adviezen nuchterbeleid volwassenen

Voor de meeste volwassenen gelden de volgende adviezen:

Tot 6 uur voor de operatie of het onderzoek

Tot 6 uur voor het onderzoek of de operatie mag u alles eten en drinken waar u zin in hebt. Het is zelfs goed om dat te doen. Te lang nuchter zijn is niet goed voor u herstel na de operatie, dus voorkom dat u niet langer dan nodig nuchter bent.

Tot 2 uur voor de operatie of het onderzoek

Tot 2 uur van tevoren mag u heldere dranken drinken, zoals water, koffie en thee zonder melk, aanmaaklimonade en (niet-troebele) appelsap. U mag ook op een (klein) snoepje zuigen of kauwgom kauwen.

Tot 2 uur voor de operatie of het onderzoek

Tot 2 uur van tevoren mag u heldere dranken drinken, zoals water, koffie en thee zonder melk, aanmaaklimonade en (niet-troebele) appelsap. U mag ook op een (klein) snoepje zuigen of kauwgom kauwen.

Uitzonderingen op de algemene regels

De anesthesioloog maakt voor de operatie of het onderzoek een risico-inschatting. Bij bepaalde ziekten of beperkingen en bij zwangerschap kan het langer duren voordat de maag leeg is.

Als dit voor uw van toepassing is, kan dat voor de anesthesioloog een reden zijn om van de algemene adviezen af te wijken. U krijgt dan een advies op maat. Voor uw eigen veiligheid zal u misschien langer nuchter moeten blijven.

Mag ik mijn medicijnen slikken voor de operatie?

Als u medicijnen gebruikt, bespreekt de anesthesioloog met u of u deze gewoon kunt innemen of dat u tijdelijk moet stoppen. Gebruikt u bloedverdunners, dan kan het zijn dat u een aantal dagen vóór de operatie moet stoppen. Van uw anesthesioloog of van de Trombosedienst hoort u wanneer u met uw bloedverdunners moet stoppen en wanneer u weer kunt beginnen.

Traject narcose behandeling

Algehele anesthesie

Anesthesie op Locatie geeft veilige en professionele narcose, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Gekwalificeerd en ervaren personeel voert de anesthesie uit met hoogwaardige apparatuur die volledig voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.

1. Behandeling onder narcose: De Procedure

In overleg met de behandelaar kies je voor een behandeling onder narcose. De behandelaar meldt je hiervoor bij ons aan en geeft je een vragenlijst mee. Hiermee brengen we je gezondheid in kaart, als standaard onderdeel van het peroperatief onderzoek. Ook ontvang je een behandelovereenkomst.

2. Voorbereiding thuis: Vragenlijst en Toestemming

De medische vragenlijst vul je online in via de blauwe knop rechtsboven op onze website, of door hier te klikken. Je geeft toestemming voor de narcose met een toestemmingsverklaring (Informed Consent). Aan het einde van de medische vragenlijst vragen we je om deze toestemming te geven. Het Informed Consent kun je hier inzien; vlak voor de operatie bespreken we dit nogmaals.

3. Contact met de Anesthesioloog

Onze anesthesioloog neemt contact met je op voor aanvullende vragen of extra onderzoek. Ook informeert de anesthesioloog je verder over de narcosebehandeling. Rondt dit onderzoek positief af, dan plant de behandelaar de operatie of ingreep in.

4. De Behandelingsdag: Nuchter en Onder Begeleiding

Op de dag van de behandeling kom je nuchter en met een begeleider naar de kliniek of tandarts. Is dit niet het geval, dan kan de behandeling niet doorgaan en moeten we deze uitstellen. Het anesthesieteam haalt je op en laat je plaatsnemen in de behandelstoel. Hier sluiten we je aan op bewakingsapparatuur voor monitoring tijdens de behandeling. Tevens krijg je een infuus waarop we de slaapmiddelen aansluiten. Vervolgens val je snel in een diepe slaap, merkt niets van de behandeling en ervaart geen pijn.

5. Na de Narcose: Herstel en Nazorg

Tijdens de narcose plaatsen we een buisje in de keel; dit kan na de operatie lichte keelpijn geven, maar trekt snel weer weg. Zodra de behandeling klaar is, zetten we de slaapmedicatie uit en word je weer wakker. Na de behandeling brengen we je naar een ‘uitslaapkamer’ om rustig wakker te worden. De anesthesioloog bepaalt wanneer je veilig naar huis kunt. Je gaat te allen tijde onder begeleiding naar huis.

Mochten er thuis meer of andere klachten ontstaan, neem dan gerust contact op met de kliniek.

Controleer uw spambox

Ondanks ons mailsysteem voldoet aan alle technische veiligheidseisen beland onze e-mail soms toch in de spambox / map ongewenste e-mail.
Vooral als u een hotmail.com of een oulook.com adres heeft is de kans groot. Houdt u de ongewenste e-mail map in de gaten. 
Geef in outlook aan dat onze mail geen spam is, dan ontvangt u in het vervolg onze mail gewoon in uw Postvak-In.


Excuus voor het ongemak en dank voor uw medewerking.

De voordelen van Anesthesie op locatie

Wij geven professionele zorg

Anesthesie op Locatie biedt veilige, professionele zorg met BIG-geregistreerde specialisten, hoogwaardige apparatuur en persoonlijke begeleiding – waar u ook bent.

Wij zijn breed inzetbaar

Anesthesie op Locatie is breed inzetbaar voor veilige narcose bij tandartsbehandelingen, privéklinieken en medische ingrepen buiten het ziekenhuis.

Op advies van een behandelaar

Op advies van uw behandelaar kunt u samen bespreken of anesthesie gewenst is en kiezen voor de professionele zorg van Anesthesie op Locatie.

Mogelijke vergoeding van de behandeling

Afhankelijk van de situatie kan de narcose behandeling vergoed worden. Lees meer als u wilt weten hoe u erachter komt of u in aanmerking komt.

Anesthesie op locatie Narcose beademing tandarts

'Wij zetten alles op alles om u te voorzien van veilige en betrouwbare zorg.''

Anesthesie op locatie veilige en betrouwbare zorg